Banner Visionteknik

Visionteknik

Visionteknik innebär att man med hjälp av kameror hämtar in bilder på ett eller flera objekt och sedan låter en mjukvara analysera resultatet. Visionteknik används för att kunna styra och kontrollera processer inom industriautomation.

Genom att integrera visionteknik i robot- eller montagesystemet öppnas nya möjligheter för exempelvis plockning och sortering av produkter på transportör eller ur och i pall eller låda. Applikationer för robotguidning kan göras i både 2D och 3D. Systemet kan även kombineras med inspektionssystem som innefattar översyn och kvalitetskontroll.

Med visionteknik går det att ta fram säkra spårbarhetslösningar med stationer både In-Line och End-of-Line. Visionsystemet läser av OCR/OCV, Streckkoder och datamatrix.

Visionteknik används även för mätning av produkts storlek och form för identifiering och verifiering, i både 2D och 3D. Detta kan ske både In-Line på transportband och i en End-of-Line-station. I produktion där ett antal komponenter ska monteras kan visionsystemet kontrollera så att alla delar finns med.